Oferujemy Państwu profesjonalne szkolenie dzięki któremu pracownicy waszej firmy nauczą się prawidłowo szacować jakie alergeny w produktach spożywczych występują w największych stężeniach w określonych substancjach pokarmowych.

Nawigowanie jakością badań jest w tym przypadku oczywiście niemożliwe ponieważ profesjonalne szkolenie dla laboratorium prowadzone jest pod ścisłą kontrolą, poprzez wybitnie wyspecjalizowanych ekspertów, którzy zajmują się precyzyjnym szacowaniem czy wszelkie alergeny w produktach żywnościowych są rzeczywistym kłopotem, bądź także wymyśloną historią na potrzeby działań konkurencji.

Alergeny w żywności nawet w najmniejszych ilościach powodują zanieczyszczenie które dyskwalifikuje konkretny produkt do spożycia.

Dlatego tak ważnym elementem działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Bez wątpienia każdy pracownik, który został przeszkolony powinien mieć świadomość powagi tej sytuacji, poprzez to sterowanie jakością wszelkich badań nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wynikami badań mogą odbić się na zdrowiu osób spożywających pokarmy ,które posiadają wręcz najmniejsze zanieczyszczenia. Występowanie danych alergenów w produkcie obowiązkowo musi być dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których występowanie wywołać może wstrząs anafilaktyczny, wręcz ich znikoma dawka powinna zostać wskazana poprzez precyzyjne oraz dokładne badania laboratoryjne.

Więcej: szacowanie niepewności pomiaru